
Malzemeler: 25 adet için
200 gr. bitter çikolata
1 küçük paket krema
1 adet kek (ben paykek kullandım miktarı iyi geldi)
Üzeri için:
dövülmüş şamfıstığı
hindistan cevizi
file badem
Hazırlanışı:
Krema bir kapta ısıtılır ve kaynamaya başlayınca içine küçük parçalara bölünmüş bitter çikolata eklenir. Karıştırılarak tüm çikolatanın iyice eriyip, krema ile karışması sağlanır. Tamamen eriyince altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta kek (evde kalan kekler de olabilir ve istenilen her çeşit kek kullanılabilir. Ben bitter çikolata kullandığım için sade kek seçtim) bir kabın içerisinde ufalanır ve ılınan çikolata sosu kekin üzerine boşaltılır.Tahta bir kaşıkla iyice karıştırlarak kekle sos birbirine yedilir ve hamur haline getirilir. Bu hamur hava almayacak şekilde bir kaba konulup buzdolabında yarım saat bekletilir.(Daha fazla da bekleyebilir ama sertleştiği için yuvarlanması biraz zor olur. Yarım saatten az olunca da fazla yumuşak kalıyor)Yarım saat dinlendikten sonra dolaptan çıkarılan çikolata hamurundan minik parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanır. İsteğe göre hazırlanan dövülmüş şamfıstığı, file badem ve hindistan cevizine batırılarak(üzerini kaplamak için beyaz çikolata gibi başka malzemelerde kullanabilirsiniz) iyice bulanır ve servis tabağına alınır. Kahve ile hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder