Zeytinyağlı - Portakallı Kereviz

Yazar: Unknown Tarih: 14:57 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese soğuk bir İstanbul'dan merhaba. Yayın için sıra bekleyen bir tarif var bugün. Sevilmesi zor ama sevenler tarafından da vazgeçilmez bir sebze olan Kereviz çeşitli şekillerde sofralarda yer alıyor. Özellikle turunçgillerle pişirildiğinde ayrı bir lezzete bürünen kerevizin bugün zeytinyağlı tarifi var. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
750 gr. kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet portakalın suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı
Tencerede ısıtılan zeytinyağına küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulurlar. Ardından küçük küçük doğranmış havuçlar ilave edilir ve sotelenirler. Doğranmış patates ve kerevizler de tencereye eklenir.(Kerevizler ayıklanıp, doğrandıktan sonra bekleme süresince kararmamaları için unlu, limonlu suda bekletilirler. Ben bunu yapmayıp, tam tencereye eklenme sırası geldiğinde ayıklayıp, doğrayıp doğrudan tencereye ekliyorum )Hemen ardından portakal suyu, tuz, şeker, ılık su da tencereye konulur bir iki hafifçe karıştırıldıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişince zeytinyağının kalanı üzerine gezdirilir ve tekrar kapatılıp, demlenmeye bırakılır. Ilındıktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
AFİYET OLSU
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder