Karidesli Soya Soslu Pilav (Çin Pilavı)

Yazar: Unknown Tarih: 02:08 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese Ankara'dan merhaba. İş gezisi nedeniyle Cuma akşamına kadar Ankara'dayım ve burada harika güzel bir hava var inşallah Cuma'ya kadar da böyle gider. Bugün Tayland'a giden her Türk'ün ağız tadına en yakın bulduğu yemeklerden biri olan Karidesli Soya soslu(Çin Pilavı) Pilav tarifini sizlerle paylaşacağım. Son derece lezzetli bu pilavı konuklarınıza gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik)
2 su bardağı basmati(uzun) pirinç
2 su bardağı sıcak su
200 gr Iglo karides
200 gr.soya filizi
3 yumurta
2 diş sarımsak
6 yemek kaşığı soya sosu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, yıkanan pirinç kaynar suya atılır, altı kısık olarak demlenir gibi haşlanır(daha sonra soya sosu konulacağı için bu aşamada tuz koymayınız) Haşlanınca kenara alınır ve ağzı açık bırakılır. Yumurtalar az yağ konulmuş bir teflon tavaya kırılırlar ve sarıları ile beyazı eşit olarak pişirilirler. Pişince küçük dilimlere ayrılırlar. Tavaya az miktarda zeytinyağı konulup, dövülmüş sarımsak eklenir ve sarımsak sotelenir. Tavaya bir yemek kaşığı soya sosu konulup, ayıklanmış karidesler eklenir(ben Iglo Karides kullandığım için ayıklama derdim olmadı) ve karidesler sotelenir. Soya filizleri de konulur ve bir süre birlikte çevrilirler. Ayrı bir tavaya (ben wok kullandım) az miktar zeytinyağı konulup, kenarda soğumaya bırakılan pirinçler eklenir. 5 yemek kaşığı soya sosu konulur(Soya sosunu isteğinize göre arttırıp, azaltabilirsiniz) ve pirincin rengi iyice dönene kadar pirinç zedelenmeden karıştırılır. Rengi dönünce soya filizli karidesler ve dilimlenmiş yumurtalar da eklenir ve hepsi karıştırılır. Hepsi birlikte 1, 2 dak. karıştırılarak pişirilir ve servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder