Dereotu ile Tatlandırılmış Somon Füme

Yazar: Unknown Tarih: 14:07 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese merhaba. Yine haftanın ortasına geliverdik. Eğer somon fümeyi kanepelerde, ekmek üstünde kullanmaktan, gül vb.şekillere sokup, kremayla tatlandırmaktan sıkıldıysanız ya da bu çok yararlı besini çocuklara nasıl yediririm diye düşünüyorsanız işte size bir alternatif sunuş: "Salata buketi eşliğinde dereotu ile tatlandırılmış somon füme" Bu sunum özellikle çocukların çok hoşuna gidiyor ve dereotu ile karışan somonu daha kolay yiyorlar. Somonun şekil nedeniyle kızım buna Kayıp Balık Nemo adını taktı ve bize çocuk misafir geleceği zaman "Anne çocuklara Kayıp Balık Nemo yap" diyor. Yapımı kolay olan bu sunumu denemenizi öneririm. Afiyet olsun
Malzemeler:
İstenilen miktarda somon füme
İstenilen miktarda dereotu
1, 2 damla zeytinyağı
karabiber
1, 2 damla limon suyu
servis tabağı için:
istenilen miktarda kıvırcık salata ya da akdeniz yeşilliği
bağ olarak kullanmak üzere bir dilim salatalık
Hazırlanışı:
Somon füme, ince kıyılmış dereotu, 1,2 damla zeytinyağı, 1,2 damla limon suyu ve istenirse karabiber(çocuklar için yaparken karabiber koymuyorum)robota konulur ve hepsi karıştırılır. Hazırlanan karışım istenilen şekil verilerek (kek kalıpları ile pek çok şekil verebilirsiniz) servis tabağına alınır. Arzu edilen yeşillikler ince kesilmiş bir dilim salatalık ile bağlanarak servis tabağına somonun yanına yerleştirilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder