Ispanaklı Yoğurt Çorbası

Yazar: Unknown Tarih: 14:04 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu hafta yalancı bir bahar yaşayacakmışız aman dikkat hava tam hastalık havası özellikle çocuklarımıza dikkat edelim. Bugün sizlere benim gibi kırıklığı olup bunu ayakta geçirmeye çalışanlar için sıcacık bir çorba getirdim. Bu tarif çorbada kremayı mümkün olduğunca kullanmamaya çalışanlar için güzel bir alternatif olabilir. Krema yerine kullanılan yoğurt çorbaya harika bir aroma katıyor. (Ben çorba ve makarnalarda kremaya bayılıyorum, çok yakıştırıyorum ama sağlık açısından mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum.) Herkese güzel bir Pazartesi günü diliyor ve sizleri Candan Turhan'ın kitabından aldığım Ispanaklı Yoğurt Çorbası ile başbaşa bırakıyorum. Afiyet Olsun.
Malzemeler: (6 kişilik)
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
3 bardak yoğurt
1 lt.su
tereyağı(ben zeytinyağı kullandım)
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Bir tencerede yağ ısıtılır, içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice yıkanıp, süzülmüş ve kabaca doğranmış ıspanak tencereye konulur ve hafifçe kavrulur. Üzerine su eklenir ve bir taşım kaynatılır. Ardından yoğurt karıştırılarak çorbaya ilave edilir, bir taşım daha kaynatılıp, blender ile püre haline getirilir. Tuz ve karabiberi ilave edilip, devamlı karıştırarak bir iki taşım kaynatılır ve altı kapatılır. Servis tabağına alınan çorba kızarmış ekmek ile sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder