
Malzemeler: (5 kişilik)
5 adet hamburger ekmeği
400 gr. köftelik kıyma
tuz
karabiber
5 adet yeşil salata yaprağı
5 adet domates dilimi
Hazırlanışı:
Kıyma, tuz ve karabiber karıştırılıp yoğurulur. İçine konulacak ekmeğin ebatlarına göre büyüklüğü ayarlanıp, şekillendirilir.(Köftenin biraz şişman olması gerekir çok ince olursa ekmek içinde zayıf ve kuru kalır) Izgarada köfteler çevrilerek pişirilirler. Diğer tarafta yıkanmış süzülmüş yeşil salata yaprakları ortadan kesilmiş ekmeğin arasına konulur. Üstüne dilimlenmiş domates konulur.Üstüne istenirse dilimlenmiş soğan halkası ve turşu dilimleri konulur(ben kızım sevmediği için koymadım) Pişen köfte domatesin üzerine konulur ve ekmek kapatılır. Tabağa alınan hamburger ketçap, mayonez, salata ve elma dilim patates ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder