
Malzemeler(4 kişilik)
500 gr. somon fileto
5 adet taze soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
1 demet maydanoz
yarım yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
tuz
karabiber
kekik
Garnitür için: İglo'nun kendi buharında pişen sebzeleri
Hazırlanışı:
Somon robotta kıyma haline getirilir. Doğranmış soğan ve maydanoz kıyma halindeki somona eklenir. Baharatlar, galeta unu ve nar ekşisi de kıymaya katılır ve hepsi iyice yoğurulur. İyice yoğurulan kıyma avuç içinde yuvarlanıp, köfte haline getirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tüm köfteler dizilir. 170 C ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta İglo'nun dondurulmuş sebzeleri kutunun üzerinde belirtildiği süre kadar buharda haşlanırlar. Kızaran köfteler ve buharda haşlanan sebzeler servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılırlar.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder