
Uzun bir tatilden sonra haftanın ilk iş gününden merhaba. Çok güzel geçen bir bayramdan sonra değişik bir tarifle merhaba demek istedim. Balkabağını normal tatlısı dışında farklı şekillerde pişirmeyi seviyorum ve bu farklı şekiller daha çok tatlı oluyor. Daha önce Bal Kabaklı Muhallebi tarifini sizlerle paylaşmış ve balkabağından yaptığım farklı tatlı tariflerini de paylaşacağımı belirtmiştim. Fakat bayram boyunca tatlıyı fazla kaçırdığım için haftaya tatlı ile başlamak yerine alternatif bir çorba tarifi ile başlamak istedim. Balkabağı çorbası yurtdışında oldukça rağbet görmesine rağmen bizim mutfağımızda sanırım bir çorba için fazla tatlı olduğu için sıkça yer almayan bir lezzet. Alternatif tatlara açıksanız buyrun tatlı bir çorba tarifine. Afiyet olsun.
Malzemeler:(5 kişilik)
400 gr. ayıklanmış bal kabağı
2 su bardağı su
3 su bardağı süt
1 tutam zencefil
karabiber
tuz
Hazırlanışı: Ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış balkabağı, su ve süt bir tencereye konulur ve yaklaşık 30-35 dak. pişirilir. Kabaklar yumuşayınca blenderla püre haline getirilir. Tencereye zencefil, tuz ve çok az karabiber eklenip püre haline getirilen kabak biraz daha kaynatılır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra servis tabağına alınan çorba üzerine karabiber ekilerek sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder