Balkabaklı Muhallebi (1)

Yazar: Unknown Tarih: 14:14 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir gün dilerim. Sebzeleri ve meyveleri farklı şekillerde pişirmeyi, farklı tatlar yaratmayı çok seviyorum. Kışın farklı tariflerle hazırladığım sebzelerin başında pırasa ardından da Balkabağı gelir. Normal Kabak Tatlısı olarak pişirdiğim Balkabağını faklı şekillerde muhallebi ve tatlı olarak da pişiriyorum. Bugün sizlere ilk Balkabaklı Muhallebi tarifimi vereceğim. Önümüzdeki günlerde de diğer Balkabaklı Muhallebi ve tatlı tarifim gelecek. Bu muhallebiyi çocuklarınız da severek yiyeceklerdir. Afiyet olsun.
Malzemeler:(5 kişilik)
1 kg. balkabağı
2 su bardağı tozşeker
istenilen miktarda dövülmüş ceviz içi
Muhallebi için
1 lt.süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, dilimlenmiş kabaklar bir tencereye konulur. Üzerlerine toz şeker dökülür, ağzı kapatılarak bir gece bekletilir. Sabah suyunu bırakmış olduğu için kendi suyu ile ilk önce kaynatılır, ardından altı kısılarak pişirilir. Yarım saat kısık ateşte piştikten sonra altı kapatılır. Hafif ılınan kabaklar çatalla iyice ezilerek püre haline getirilir. Bu püreye iyice dövülmüş ceviz içi katılır ve ikisi iyice karıştırılarak harmanlanır. Ayrı bir tencerede süt ile pirinç unu iyice karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir muhallebi kıvamına gelince vanilya da eklenir bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Servis yapılacak kase ya da bardağın dibine önce balkabağı püresinden konulup, iyice sıvanır. Üzerine muhallebi dökülür. Buzdolabında soğutulan muhallebinin üzerine dövülmüş ceviz içi serpilir ve hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder