
Malzemeler: ( 6o adet)
2 adet portakal
4,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
Portakalların kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır. Un düz bir zeminde elenir, ortası havuz gibi açılır. Portakal kabuğu, portakal suyu, toz şeker, yumurta sayısı, kabartma tozu ve sıvıyağı konulur ve yoğurulur. Damla çikolata ilave edilir ve yeniden yoğurulur (Hamurun kıvamına göre unun miktarını azaltıp, çoğaltabilirsiniz) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, el içinde yuvarlanıp şekillendirilir. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirilirler. Önceden ısıtılmış fırında 175C'de üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilıkken çay ya da kahve yanına servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder