Patates Püresi

Yazar: Unknown Tarih: 20:53 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap

Herkese güzel bir gün dilerim. İş yoğunluğundan dolayı sizleri ziyaret edemiyorum kusuruma bakmayın ama ilk fırsatta ziyaretlerinize gelip kendimi affettireceğim. Bayramda bol miktarda et yemekleri yapılacağı için etin yanına çok yakışan ve yeni yemek yapmaya başlayan arkadaşlar için bir tarif vermek istiyorum. Çocukların da severek yediği püre et ve tavuk yemeklerinin yanında sunulan yapımı çok basit ama bir o kadar da lezzetli bir tattır.
Malzemeler:(5 kişilik)
4 adet orta boy patates
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
İyice yıkanan patatesler bir tencerede haşlanırlar(Patateslerin kabuklarını soymadan haşlamak gerekir. Çünkü patatesler soyulmadan haşlandığında içindeki vitaminlerin %94'ünü muhafaza ediyormuş. Soyulmadan haşlanacağı için patateslerin çok iyi yıkanmasına dikkat ediniz) Haşlanan patatesler sudan çıkarılıp, süzülürler. Ilınınca kabukları soyulur ve ister çatalla, ister patates ezeceği ile ister robot yardımı ile ezilip, püre haline getirilirler. Bir tenceye alınan püreye süt ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Çok kısık ateşte karıştırılan püreye oda sıcaklığında tutulan tereyağı eklenir ve tereyağı iyice eriyip, püreyle harmanlanana kadar karıştırılır. İyice harmanlanan püre servis tabağına alınır ve üzerine karabiber serpilerek sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder