
Sizlere balkabağı ile yaptığım bir muhallebi tarifini daha önce vermiş sırada bekleyen 2 değişik versiyonun daha olduğunu belirtmiştim. İşte bugün sondan bir önceki tarifim burada. Bu tarif balkabağını yemeyen çocuklara balkabağını yedirmek için birebir. Benden söylemesi.
Malzemeler:(5 kişilik)
Yarım kilo balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 lt.süt
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
süslemek için:
istenilen miktarda dövülmüş ceviz içi
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, dilimlenmiş kabaklar haşlanır ve ılınınca ezilerek püre haline getirilirler. Bir tencerede süt ile pirinçunu iyice karıştırılarak kaynatılır. İçine şeker ve püre haline getirilmiş balkabağı ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenir ve bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Servis kaselerine alınır ve buzdolabında soğutulur. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerlerine dövülmüş ceviziçi serpilerek soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder