
Malzemeler: 4 kişilik
1 tavuk budu
2 su bardağı tavuksuyu
1 su bardağı su
yarım su bardağı şehriye
tuz
Hazırlanışı:
Tavuk budu bir tencereye konulur ve üzerine su eklenerek haşlanır. Haşlanan tavuk kenara alınır ve minik minik didiklenir. Haşlanan tavuksuyundan 2 su bardağı bir tencereye konulur ve üzerine 1 su bardağı su eklenir .(tavuk yağsız ise ve ağır gelmezse suyun tamamını tavuksuyundan kullanabilirsiniz) Tuz eklenen su kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye ve didiklenmiş tavuk eklenir ve şehriyeler pişene kadar kaynatılır. Şehriyeler pişince ocaktan alınır ve üzerine kuru nane serpilerek, bol limon ile servis edilir.
NOT: Çorbayı terbiyeli yapmak isterseniz ayrı bir yerde 1 yumurta sarısı ile 1 limon suyunu iyice karıştırınız. Pişen çorba suyundan bir miktar alıp, limonlu karışıma katıp karıştırınız. Daha sonra bu karışımı azar, azar karıştırarak çorbaya ekleyiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder