
Malzemeler(2 kişilik)
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı süt
4 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
4 dilim hazır dilimli kaşar
2 dilim jambon(salam da olabilir)
yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir kaseye bir yumurta kırılır ve süt eklenip hafifçe çırpılır. Tuz, karabiber ve yarım tatlı kaşığı zeytinyağı da eklenip, karıştırılır. 1 ekmek dilimi bu karışıma batırılıp, süzülüp yağlı fırın kağıdı serili fırın tepsisine konulur. Bu dilimin iç kısmına hardal sürülür. Üzerine bir dilim kaşar peyniri, üzerine jambon, üzerine de yeniden bir dilim peynir konulur. Üstüne de yumurtalı karışıma batırılıp, süzülmüş ekmek dilimi kapatılır. Diğer ekmek dilimleri içinde aynı işlemler yapılır. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzeri kızarınca çevrilir ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirilir. (İsterseniz tostları kızgın yağda da kızartabilirsiniz. Ben mümkün olduğunca kızartma yapmadığım için fırını tercih ediyorum) Diğer tarafta bir tavada 2 yumurta kırılır ve sarısı istenen kıvama gelene kadar pişirilir.(sarısını ister sulu ve yumuşak bırakabilir, ister sert ve katı yapabilirsiniz)Üzerleri iyice kızaran tostlar servis tabağına alınır ve üzerlerine yumurtalar konur ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder