Kurban Kavurma

Yazar: Unknown Tarih: 15:13 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese Bayram'ın son gününden merhaba. Umarım Bayramınız güzel geçiyordur. Havaların bahar havası gibi olması uzun bayram tatilini daha da güzel hale getrdi. Kurban Bayramının olmazsa olmazı Kurban Kavurmasıdır. Bugün ben de yeni aşcılar için kurban kavurmasının tarifini vereceğim.
Malzemeler(5 kişilik)
1 kg. kurban eti(kavurmalık)
150 gr. iç yağ
1 orta boy kuru soğan
zeytinyağı
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Kurban eti kavurmalık olarak kesilir ve iyice bol suda yıkanır ve süzülür. Bir tencerede çok az bir zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranan kuru soğan kavrulur. Etler tencereye konulur ve karıştırılarak pişmeye bırakılır.Etler suyunu salıp, tekrar tamamen çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince iç yağ tencereye eklenir ve birlikte karıştırılarak, pişirilirler. Etler iyice kızarıp, pişince tuz, karabiber ve kekik ilave edilip, birlikte 3,4 dak. birlikte çevrilip, altı kapatılır. Servis tabağına alınan kavurma sade pilav ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder