
Malzemeler(5 kişilik)
1 kg. kurban eti(kavurmalık)
150 gr. iç yağ
1 orta boy kuru soğan
zeytinyağı
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Kurban eti kavurmalık olarak kesilir ve iyice bol suda yıkanır ve süzülür. Bir tencerede çok az bir zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranan kuru soğan kavrulur. Etler tencereye konulur ve karıştırılarak pişmeye bırakılır.Etler suyunu salıp, tekrar tamamen çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince iç yağ tencereye eklenir ve birlikte karıştırılarak, pişirilirler. Etler iyice kızarıp, pişince tuz, karabiber ve kekik ilave edilip, birlikte 3,4 dak. birlikte çevrilip, altı kapatılır. Servis tabağına alınan kavurma sade pilav ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder