
Malzemeler:(6 kişilik)
1,5 kg. balkabağı
1,5 su bardağı ayıklanmış ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
200 gr. kaymak
dövülmüş şamfıstığı
Hazırlanışı:
Ayıklanan balkabakları küp küp doğranır ve buhar tenceresinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Buharda piştiği için tüm vitamini ve lezzeti içinde kalıyor) Pişen kabaklar sıcakken iyice ezilerek püre haline getirilirler ve toz şeker içine katılarak iyice karıştırılır. (Kabak sıcak olduğu için şeker kolaylıkla erir ve balkabağı ile harmanlanır.) Kabaklar soğuduktan sonra servis yapılacak bardak ya da kasenin tabanına bir kat yayılır. Üzerine bir kat kaymak ve kaymakların arasına cevizler yerleştirilir. Tekrar bir kat balkabağı püresi ve üzerine yine kaymak ve aralarına ceviz yerleştirilir. (Kase ya da bardağın boyuna göre bu katlar istenilen kadar yapılabilir) En son olarak balkabağı püresi en üste konulur, tamamen kabın üzeri kapatılır ve buzdolabında iyice soğumaya bırakılır. Buzdolabından çıkarılınca balkabağının üzerine bir top kaymak konulup, aralarına ceviz ve dövülmüş şamfıstığı serpilip servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder