Zeytinyağlı İç Bakla

Yazar: Unknown Tarih: 14:33 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Geçtiğimiz perşembe sabahı uçakla Diyarbakır'a giderek başlayan ve pazar akşamı Antep'te biten bir GAP turundan pazar gecesi döndüm. Harika anılar, harika fotoğraflar, aşık olduğum mutfağından harika tatlar damağımda kalarak yeni bir haftaya başlıyorum. GAP turumla ilgili izlenimlerimi fotoğraflarımı toparlayınca hemen sizlerle paylaşacağım tabi ki yemeklerini de. Bu haftaya arşivimden bir tarif ile başlıyorum. Herkese iyi haftalar.

Malzemeler:
Yarım kilo iç bakla
1 tane kuru soğan
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
tuz
1 demet dereotu

Hazırlanışı:

Baklaların dış kabukları ayıklanır. Limonlu, tuzlu suya konulur ve yarım saat bekletilir. Doğranmış kuru soğan(isterseniz taze soğan da kullanabilirsiniz, ertesi güne kötü koktuğu için ben kuru soğanı tercih ediyorum) bir kapta zeytinyağı ile kavrulur. 2 bardak su ilave edilir, su kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilip, süzülmüş baklalar, tuz, şeker eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve su çekince altı kapanır. Üzeri dereotu ile süslenir ve servis tabağına alınır. Soğuyunca servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder