
Ağır tatlıları sıcak günlerde pek tercih etmiyorum ama tarifini paylaşacağım bu tatlı hem çok ağır değil, hem de çok kolay hazırlanıyor. İşte tarifim.
Malzemeler:
500 gr. tel kadayıf
100 gr. ceviziçi
Yarım paket(125 gr.) margarin
5 bardak toz şeker
5 bardak su
Hazırlanışı:
Kadayıftan bir tutam alınır ve avuç içinde açılır. Yuva şeklindeki kadayıfın içine dövülmüş ceviziçi konulur, kadayıf kapatılır ve tepsiye konulur. Bütün kadayıf bu şekilde hazırlanarak tepsiye dizilir. Margarin (isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz) bir kapta eritilir ve tepsideki kadayıfların üzerine dökülerek hepsi iyice ıslatılır. 175C'deki fırında yarım saat pişirilir.(üzerleri iyice kızarana kadar)Bu arada bir kapta şeker ile su karıştırılarak eritilir ve şerbet hazırlanır.(şerbetin tadına ve kıvamına göre oranları değiştirebilirsiniz) Şerbet soğutulur ve fırından çıkan kadayıfların üzerine dökülür. Kadayıfın şerbeti emmesi beklenir ve iyice emince servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder