
Malzemeler:
1 kilo süt
1 bardak un
1 bardak şeker
1 paket krem şanti
150-200 gr. kadayıf
İstenilen miktarda ceviz
Hazırlanışı:
Kadayıf bir tavada rengi dönünceye kadar kavrulur.(Kavurma işlemini fırında da yapabilirsiniz).
Diğer tarafta muhallebi hazırlanır. Muhallebi ılınınca içine bir paket krem şanti dökülür ve iyice karıştırılır. Kullanılacak kabın altına kavrulmuş kadayıf yayılır. Üzerine muhallebinin tamamı dökülür. Buzdolabına konulur ve iyice soğuması beklenir. Soğuduktan sonra servis öncesi kalan kadayıf üzerine yayılır ve kadayıfın üzerine de dövülmüş ceviz serpilir(ben çok ince dövülmüş ceviz sevmediğim için cevizleri iri parçalar halinde serptim)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder