Çiğ Börek

Yazar: Unknown Tarih: 13:03 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Eskişehir'e gidip çiğ börek yememek ve bir çiğ börek ustasından tarif almamak olmaz. Bu nedenle hem çiğ börek yedim, hem de tarifi aldım. Size ustadan aldığım tarifi vereceğim. Yarın sabah oldukça erken bir saatte ülkemizin en güzel bölgelerinden birine gitmek için yola çıkacağım ve pazar gecesi döneceğim. Mutfağına aşık olduğum bu güzel bölgeden sanırım pekçok yerel tarifle geri döneceğim. Pazartesi görüşmek üzere şimdiden herkese iyi haftasonları.

Malzemeler:
İç harç malzemeleri:
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
yarım çay bardağı su
Hamur malzemeleri
4 su bardağı un
tuz
su
kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı

Bir kapta kıyma, doğranmış soğan, tuz, karabiber ve su karıştırılarak iç harcı hazırlanır. Ayrı bir yerde un, tuz ve su kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Kıvamı tutan hamurdan parçalar koparılır. Bu parçalar unlu bir zeminde daire şeklinde açılır.(pasta tabağı büyüklüğünde olabilir) Açılan hamurun bir tarafına harçtan konulur ve hamurun diğer tarafı bu tarafın üzerine kapatılır. Çiğ böreklerin kenarları tabak kenarı ile kesilir. Üzerindeki unlar temizlenir. Önceden kızdırılmış yağa atılır ve pembeleşinceye kadar kızartılırlar. Ayran ya da çay ile sıcak sıcak servis edilir.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder