Kabak Izgara

Yazar: Unknown Tarih: 15:14 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Sıcak günlerde istenirse yemek öncesinde atıştırmalık meze olarak, istenirse de sağlıklı, hafif bir öğün olarak tek başına yenilebilecek bir tarif var bugün. Afiyet olsun.

Malzemeler: 8 adet
2 adet orta boy kabak
100 gr.süzme yoğurt
100 gr. ceviz içi
1 çorba kaşığı sirke

Hazırlanışı:
Kabaklar uzunlamasına 4'er dilime ayrılır ve ızgarada altı ve üstü hafifçe kızarana kadar pişirilir. Kızarınca soğumaya bırakılır. Bir kapta dövülmüş ceviziçi, sirke ve yoğurt iyice karıştırılır. Her kabak dilimi içine yoğurtlu karışımdan konulur. Kabaklar sarılıp, kürdan ile tutturulur ve servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder