
Haftamızın güzel geçmesi ve ağzımızın tadının hiç bozulmaması için haftaya Lezzet Dergisinden aldığım bir tatlı tarifi ile başlamak istiyorum. Herkese iyi haftalar.
Malzemeler: 4 bardak
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
100 gr.labne peynir
1 paket kedidili
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı sıcak su
Üzeri için
Kakao
Bitter çikolata
Çilek
Taze nane yaprağı
Hazırlanışı:
Süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarıları tencerede çırpılır ve orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır. Labne peyniri muhallebiye eklenip, mikserle 2-3 dak. çırpılır. Ayrı bir kapta kahveye sıcak su eklenir ve çözülünceye kadar karıştırılır. Kedidili bisküvileri 2 cm. kalınlığında kesilir ve yarısı bardakların tabanına yerleştirilir. Kahveden 2-3 tatlı kaşığı kadar bisküvilerin üzerine dökerek ıslatılır. Muhallebinin yarısı bisküvilerin üzerine paylaştırılır. Kalan bisküviler muhallebinin üzerine yerleştirilir ve kahve ile ıslatılırlar. Kalan muhallebi bisküvilerin üzerine konulur ve oda sıcaklığına gelinceye kadar beklenir. Kakao elenerek muhallebinin üzerine serpilir. Rendelenmiş çikolata, çilek ve nane yaprakları ile süslenir, Servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.
AFİYET OLSUN
Malzemeler: 4 bardak
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
100 gr.labne peynir
1 paket kedidili
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı sıcak su
Üzeri için
Kakao
Bitter çikolata
Çilek
Taze nane yaprağı
Hazırlanışı:
Süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarıları tencerede çırpılır ve orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır. Labne peyniri muhallebiye eklenip, mikserle 2-3 dak. çırpılır. Ayrı bir kapta kahveye sıcak su eklenir ve çözülünceye kadar karıştırılır. Kedidili bisküvileri 2 cm. kalınlığında kesilir ve yarısı bardakların tabanına yerleştirilir. Kahveden 2-3 tatlı kaşığı kadar bisküvilerin üzerine dökerek ıslatılır. Muhallebinin yarısı bisküvilerin üzerine paylaştırılır. Kalan bisküviler muhallebinin üzerine yerleştirilir ve kahve ile ıslatılırlar. Kalan muhallebi bisküvilerin üzerine konulur ve oda sıcaklığına gelinceye kadar beklenir. Kakao elenerek muhallebinin üzerine serpilir. Rendelenmiş çikolata, çilek ve nane yaprakları ile süslenir, Servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder