Frappe

Yazar: Unknown Tarih: 21:33 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Yunanlıların milli içeceklerinden, bizim çayımız gibi onların da yaz kış yılın her mevsimi, günün her saati sürekli içtikleri Frappe, iki sene önce Yunan Adaları'na tatile gittiğimizde gerçeği ile tanışıp çok beğendiğimiz ve sıcak yaz günlerinde severek içtiğimiz bir içecektir. Türkiye'de pekçok yerde yapılanların aslına benzemediğini, biraz değişime uğradığını gerçeğini içince anladık. (Burada içine dondurma eklenip, buz kalıpları atılıyor)Ben Türk kahvesini hiçbirşeye değişmem ama sıcak günlerde Türk kahvesine tek alternatif olarak Frappe'yi tercih ediyorum. Santorini'de bir cafe sahibinden aldığım tarifi sizlerle paylaşacağım. Sıcak günlerde afiyetle içiniz.

Malzemeler:
Kullanacağınız bardağın yarısını biraz geçecek kadar soğuk süt
2 tatlı kaşığı çözünebilir kahve(nescafe olabilir)
İstediğiniz kadar toz şeker(normali fazla tatlı olmayanıdır)
İstediğiniz kadar buz küpleri

Hazırlanışı:
Blendıra sütü, kahveyi, şekeri ve buzları koyup, buzlar iyice kırılıp, parçalanana kadar karıştırıyoruz. Buzları almadan karışımı bardağa döküyoruz. Blendırın dibinde kalan köpüğü kaşıkla bardaktaki kahvenin üzerine alıyor ve hemen servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder