Herkese iyi akşamlar. Baharın müjdecisi sebzeler tezgahlarda yerlerini almaya başladılar. Sultani Bezelye de bunlardan biri. Pazarda tazecik sultaniyeyi görünce hemen aldım ve bu çıtır çıtır bezelyeyi yemek yapmaya kıyamayıp, salata yapmaya karar verdim.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
Yarım kilo sultani bezelye
2 tane kırmızı biber
1 demet dereotu
1 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı.
Kılçıkları ve uçları alınıp, yıkanan bezelyeler süzülür. Buharda 10 dak. haşlanır (Çok fazla haşlamamak kaydıyla kaynar suda da haşlayabilirsiniz) Haşlanan bezelyeler buzlu soğuk suya konulurlar. Diğer tarafta ayıklanan kırmızı biberler rendelenirler. Limonu suyu, tuz ve zeytinyağı bir kapta karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır. Buzlu sudan çıkarılıp süzülen sultani bezelye bir kaba konulur , rendelenmiş kırmızı biberler kaba eklenir. Salata sosu da üzerine dökülür. Hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanır. Servis tabağına alınan salata hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder