Herkese güzel bir hafta dilerim. Deniz ürünlerinin en bilinenlerinden biri olan karides genelde güveçte yapılır bizde de çoğunlukla güveçte yapılan karidesi bu akşam bol domates soslu olarak (tam sosuna ekmek banmalık şekilde) yapmayı tercih ettim.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
1 paket Iglo Karides
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası(yazın salça yerine domates kullanıyorum)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Zeytinyağı tavada ısıtılır(ben wok kullandım) dövülmüş sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Ardından küçük küçük doğranmış sivri biberler tavaya konulup sotelenirler. Karidesler tavaya konulur ve birlikte çevrilerek sotelenir. Salça tavaya eklenir ve iyice karıştırılır. Biraz su ilave edilip 10 dak. kısık ateşte pişirilirler. En son tuz ve karabiber ekilir, karıştırılır ve altı kapatılır. Servis tavbağına alınıp, sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder