Herkese güzel bir akşam dilerim. Her ne kadar hava halen soğuk ama bahar tüm soğuğa rağmen" ben geldim" diyor. Tezgahlarda baharın sebzeleri sergilenmeye iyice başladı. Taze bakla da bunlardan biri. Körpecik baklaları alıp eve geldim ve sultani bezelye salatasında olduğu gibi onları yemek yapmaya kıyamadım ve peynirli salata olarak hazırladım. Siz de klasik zeytinyağlı bakladan ve kıymalı bakladan sıkıldıysanız bu salata size güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
yarım kg. bakla
2 tane domates
100 gr. rendelenmiş beyaz peynir
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı un
2 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
1 diş sarımsak(isteğe bağlı olarak konulabilir)
Hazırlanışı
Baklalar ayıklanıp, yıkanır, küçük küçük doğranır. Doğranan bakla, un ve 1 limonsuyu konulmuş suda bir süre (maks. 10 dak.) bekletilir. Bir tencerede tuz eklenmiş su kaynatılır ve baklalar kaynayan suya konulup çok hafif haşlanır. Haşlanan baklalar bir kaba konulur, üzerine ince ince doğranmış dereotu, domates, dövülmüş sarımsak, (isterseniz koymayabilirsiniz) zeytinyağı, bir limonsuyu ve tuz eklenir ve hepsi iyice karıştırılarak harmanlanır. Servis tabağına alınır, üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder