Elmalı Tart

Yazar: Unknown Tarih: 05:25 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Bu soğuk günde çayınızın,  kahvenizin (çocuklarınızın sütünün) yanında elmalı tart hiç de fena olmaz değil mi?
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 minik tart kalıbı için )
Tart hamuru için:
230 gr.un
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma  tozu
İçi için:
3 tane elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Tart hamuru malzemeleri karıştırılır ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan bir parça alınıp buzluğa konulur kalan hamur yarım saat buzdolabında bekletilir. Elmalar rendelenir ve tozşeker ile birlikte ocakta suyunu bırakıp, çekene kadar karıştırılarak pişirilir. Elmalar pişince üzerine tarçın eklenir, karıştırılıp ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Yarım saat buzdolabında dinlenen hamur tart kalıbı  büyüklüğünde açılır(ben porsiyonluk minik tart kalıpları kullandım isterseniz bir borcama ya da normal tart kabına göre yapabilirsiniz) Hamur yağlanmış tart kalıplarına yerleştirilir üzerine elmalı iç konulur. Buzlukta bekletilen hamur buzluktan çıkarılır ve  üzerine rendelenir. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de üzeri kızarana kadar(30-40 dak. kadar) pişirilir. Fırından çıkarılır ve  isteğe bağlı ılık ya da soğuk olarak  çay ya da kahve ile (çocuklara süt ile) ikram edilir.
AFİYET OLSUN.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder