Havuçlu Pilav

Yazar: Unknown Tarih: 12:08 Kategori: , Yorum: Yorum Yap

Herkese iyi akşamlar. Baharın ilk ayına geldik umarım güzel havalarda çabucak gelir. Etin,  tavuğun yanında sunduğunuz pilava renk katmak, renkli bir pilav sunmak istediğiniz zaman  kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif vermek istiyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç 
1 adet orta boy havuç
3 su bardağı sıcak su(tavuk ya da et suyu tercih edilir)  
tuz 
zeytinyağı 
Hazırlanışı: 
Soyulup, yıkanan havuç rendelenir. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Rendelenmiş havuç tencereye eklenir ve  çevrilerek sotelenir.  Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz  eklenir, sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve  servis yapılır. 

AFİYET OLSUN.

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder