Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Yazar: Unknown Tarih: 14:49 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Haftayı yarılayıp, Çarşamba gününe geldik yine. Haftalar ne çabuk geçiyor yetişemiyoruz. Bugün sizlere günün her saati yenilebilen, her öğüne çok yakışan ve bizim evden hiç eksik olmayan zaytinyağlı yaprak sarma tarifi vermek istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
yarım kilo yaprak
3 soğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kuru nane
yarım yemek kaşığı yeni bahar
tuz
karabiber
zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Soğanlar küçük küçük doğranır ve bir tencereye konulmuş zeytinyağında kavrulur. Üzerine fıstık ilave edilir ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanıp süzülmüş pirinç bu karışıma eklenir ve biraz kavrulur. Pirinç kavrulunca tüm baharatlar ve toz şeker de eklenir, iyice kavrulur. Bir çay bardağı sıcak su eklenir ve pirinç suyunu çekene kadar altı kısık olarak pişirilir. Pişince altı kapatılır ve soğuması beklenir. Yıkanmış ve sapları kesilmiş yaprakların ortasına harçtan biraz konulur ve yaprak sarılır. Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlem yapılır. Sarmalar en altına yaprak dizilmiş olan tencereye düzgün bir şekilde dizilir.Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Yaprakların üzerine bir tabak kapatılır ve kaynamış sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra sarmalar soğutulur ve soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder