Tavuk Kokoreç

Yazar: Unknown Tarih: 21:29 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Herkese hayırlı Cumalar dilerim. Yine bir haftanın sonuna yaklaştık. Bugün sizlere sevgili Tijen'in Lezzet dergisindeki tarifini okuduğumda işte tam benim ağız tadıma göre bir lezzet dediğim fakat yoğunluktan yapamadığım ama sevgili Mine'de tekrar görünce artık kesin yapmam gereken bir tat dediğim Tavuk Kokoreç tarifini vereceğim. Tarifi sevgili Tijen'den birebir aldım. Gerçekten nefis bir tat ortaya çıktı ve çok severek yedik mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler:
yarım kg.kemizsiz tavuk kalça
6 diş sarımsak
2,3 adet domates
3,4 adet yeşil sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
kimyon
kuru nane
kekik
Hazırlanışı:
Tavuk etleri kuşbaşı olarak doğranır. Sıvıyağın yarısı tavada ısıtılır ve tavuk etleri bu yağda sotelenir. Ayrı bir tavada kalan sıvıyağ ısıtılır ve içine doğranmış sarımsak(haftaiçi yaptığımdan ve ertesi gün iş, okul olduğundan ben sarımsak kullanmadım) yeşilbiber konulup, sotelenir. Üzerlerine baharatlar eklenir ve sotelenmeye devam edilir. Diğer tavada pişen tavuk etleri baharatların üzerine eklenip hepsi beraber pişirilmeye devam edilir. Son olarak yemeklik doğranıp, fazla suyu süzülen domatesler de eklenip beraber pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder