
İstanbul Gaziantep'liler Derneğinin her yıl düzenlediği Gaziantep Yiyecekleri Şenliğinin 10.su geçtiğimiz Pazar günü Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda düzenlendi. Evime yürüme mesafesinde düzenlenen bu şenliği son 4 yıldır takip ediyorum. Türk mutfağında bu yörenin yemeklerine ayrı bir sevgim ve ilgim olduğu için ayağımın dibine gelen bu lezzet şölenini asla kaçırmam. Pazar günü Blog Yazarları buluşmasından sonra hemen soluğu bu güzel şenlikte aldım üniversite kursundan dönen kızım da fotoğraf makinasıyla bana katıldı.

Yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı belirtilen şenlikte Gaziantep'in en tanınmış restoranları, gıda firmaları, tatlıcıları yerlerini almışlardı. Kebap ve harika baharat kokuları tüm mahalleyi sardı. Şenlikte özellikle yerel yemeklerden içli köfte, yuvalama, firik pilavı, kuru dolma, yaprak sarma, çiğ köfte, lahmacun, kekik salatası, nohut dürüm, katmer ilk göze çarpanlardı. Tam öğlen vakti olduğu için önce Sahan'ın standında karnımızı doyurduktan sonra hem gezmeye, hem de alışverişe başladık. Eve dönerken yanımızda oldukça yüklü bir Gaziantep mutfağı götürüyorduk. Yediklerimizin tadına doyamadığımız için akşam için de tekrardan almayı ve fıstıklı baklava ile fıstıklı dürüm aşığı kızım için çeşitli tatlılardan almayı da ihmal etmedik. Sözü fazla uzatmadan kızım Ceren'in objektifinden sizi şenlik manzaraları ile başbaşa bırakıyorum.

Şenlikte dünyaca meşhur fıstığın kabuklu ve kabuksuzunu bulma imkanı vardı.

Kurutulmuş sebzeler çok güzellerdi ve çok çeşitliydi.


Ev yapımı salçalar mis gibi kokuyorlardı.

İstediğiniz sebzenin turşusunu alma imkanı vardı.

Ya da turşu yapmak için istediğiniz sebzeyi alma.

Çeşitli reçeller ve nar ekşileri şenliğe ayrı bir renk katmıştı.

Yemeklere öldük bittik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder