Kemalpaşa Tatlısı

Yazar: Unknown Tarih: 14:05 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Herkese merhaba. Kızım Bayramda yapımı çok kolay, tadı harika olan Bursa'nın meşhur tatlısı Kemalpaşa tatlısını yaptı. Buyrun kızımın tatlısının tarifine.
Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa tatlısı
1 kg. toz şeker
1 lt.su
üzeri için kaymak
Hazırlanışı:
Şerbet için su ile toz şeker bir tencerede karıştırılır. Şeker iyice eriyip, su kaynamaya başlayınca tatlılar tencereye konulur. Bir süre sonra tatlıların diğer yüzleri çevrilir. Tatlılar iyice pişip, şişince tencereden alınıp, bir başka kaba konulur. (İsterseniz üzerine şerbetten biraz gezdirebilirsiniz, çok şerbetli sevmiyorsanız şerbet eklemezsiniz) Kemalpaşa tatlıları soğuyunca üzerine istenilen miktarda kaymak konularak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder