
Herkese güzel bir Cuma günü diliyorum. Haftasonuna güzel girmek için son iş gününde sizlere bizde çok sevilen bir tatlı tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler:(4 kişilik)
2 yumurta
yarım su bardağı ayçicek yağı
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı yoğurt
bir su bardağı un
1 su bardağı irmik
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbet için:
2.5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
yarm limonun suyu
Üstünü süslemek için
ufalanmış antep fıstığı
hindistan cevizi
Hazırlanışı
Bir tencerede şerbet için 2 su bardağı toz şeker ile 2.5 su bardağı su iyice kaynatılır altı kapanmadan önce limon suyu eklenir, altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Başka bir kapta yumurta ile toz şeker iyice çırpılır. Ardından ayçicek yağı, un, irmik, yoğurt, vanilya ve kabartma tozu eklenip, en son limon kabuğu rendesi konulup mikserle iyice karıştırılır. Elde edilen hamur iyice yağlanmış bir borcama yayılır. 180 C'de fırınde üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.(Piştiğini anlamak için kürdan batırıp, bakabilirsiniz). Üzeri kızaran tatlı fırından çıkarılır ve soğumuş olan şerbet üzerine dökülür. Dinlendirilen tatlı(mümkünse bir gece) dilimlenerek servis tabağına alınır, üzerine antep fıstığı ve hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder