Mantarlı Jambonlu Kiş

Yazar: Unknown Tarih: 05:46 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese mutlu haftalar diliyorum. Umarım güzel bir hafta olur. Ayrıca herkesin Mübarek Kandilini kutlar, duaların kabul olmasını dilerim. Haftaya bir kiş tarifi ile başlamak istedim.İşte tarifim.
Malzemeler:
Hamur için:
250 gr.un
150 gr.tereyağı
50 gr.su
2 yumurta sarısı
tuz
İçi için:
450 gr mantar
150 gr.dana jambon
3 yumurta
300 ml.krema
60 gr.taze kaşar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
yarım limonun suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Hamur için: Oda sıcaklığındaki tereyağı küçük parçalara bölünür. Unun içine konulur ve ikisi karıştırılır. Karıştırılınca 2 yumurta sarısı, bir tutam tuz eklenir, su ilave edilir ve yoğurularak hamur haline getirilir. Strece sarılıp buzdolabında 20 dak.(kşın 10 dak.) dinlendirilir. Dinlendikten sonra 3-4 mm.kalınlığında açılıp, kalıbın dibine yayılarak yerleştirilir. Tabanına delikler açılıp, yağlı kağıt ve ağırlık konulup 140C'de önceden ısıtılmış fırında 10 dak. pişirilir. 10 dak.sonra kağıt ve ağırlıklar alınıp, hamur renk değiştirene kadar tekrar fırında pişirilir. Diğer tarafta mantarlar ve jambonlar ince ince dilimlenir. Teflon tavaya zeytinyağı konulur içine dövülmüş sarımsak konulur ve sarımsak çevrilir. Üzerine dilimlenmiş mantarlar ve limonun suyu eklenir. Mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince jambonlar eklenir. Onlar da karıştırılarak pişirilir. Üzerine tuz ve karabiberi eklenir.Başka bir kapta krema ile yumurtalar çırpılır ve tavadaki karışım bunun içine dökülür. İyice karıştırılır ve pişmiş tabanın üzerine dökülür, üstüne de rendelenmiş kaşar karışımın heryerini kaplayacak şekilde konulur. Yaklaşık 20 dak. 140 C frında pişirilir . Pişince servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder