Kıymalı Semizotu

Yazar: Unknown Tarih: 16:12 Kategori: , Yorum: Yorum Yap

Şu semizotu ne kadar çeşitli kullanılabilen bir sebzedir. Farklı çeşitlerde salatası, yemeği, etlisi, zeytinyağlısı yapılır ve sanırım herkes sever. Daha önce salatasını yaptığım semizotunun bugün sıcak günlerde ağır olmadığı için tercih ettiğim kıymalı tarifini vereceğim. Yanında yoğurt ile afiyet olsun.
Malzemeler:
1 demet semizotu
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım kahve fincanı pirinç
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Semizotu iyice yıkanır ve toprağından, çamurundan temizlenir, doğranır. Bir tencereye zeytiyağı konulur ve küçük küçük doğranmış soğan eklenip kavrulur. Üzerine kıyma konulur ve kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış domates, salça, semizotu ve pirinç konulur, pişirilir. Altının kapanmasına yakın tuzu eklenir ve pişince altı kapanır. Sıcak olarak yanında yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder