Menemen

Yazar: Unknown Tarih: 10:05 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Çocukken yazın haftasonları babacığım bize menemen yapardı. Şimdi ne zaman menemen yesem nurlar içinde yatsın babacığımın yaptığı menemeni hatırlar, boğazım düğümlenir. Hiçbir menemende babacığımın yaptığının tadı yok. Yazın sıcak günlerinde haftasonları artık ben menemen yapıyorum evdekilere. Neyse bu konudan çıkalım isterseniz.
Memenen, her öğün yenilebildiği ve hafif olduğu için çok sevilen bir yemektir ve yapımında kullanılan malzemeler yapanın zevkine göre değişiklikler gösterebilir. Ben babamdan öğrendiğimi sizlerle paylaşacağım ama sizler zevkinize göre malzemeleri (peynir, kuru soğan, sarımsak gibi)arttırabilirsiniz.
Malzemeler:
4 adet büyük boy domates
4 adet yeşil sivri biber
4 adet yumurta
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir sahana zeytinyağı konulur ve kızdırılır. İçine küçük küçük doğranmış sivri biberler eklenir ve çevrilir. Üzerine kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesler eklenir. Bir süre karıştırılıp, pişirilir. Üzerine başka bir kapta kırılıp, karıştırılan yumurtalar eklenir, tuz ve biber de eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir ve pişince sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder