Fava

Yazar: Unknown Tarih: 14:07 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap

Miraç Kandilimiz Mubarek Olsun. Herkesin Duaları Kabul Olsun
Haftasonuna yaklaşırken yaz başında iç baklanın en körpe zamanında yaptığım ama fırsat bulup yayınlayamadığım mezelerin en kıdemlilerinden fava tarifimi vermek istiyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kg. iç bakla
1 adet kuru soğan
2 limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
zeytinyağı
1 demet dereotu
Hazırlanışı:
Yıkanıp, temizlenen iç baklalar bir gece suda bekletilir. Ertesi gün bir tencereye suyu süzülmüş ve dış kabukları ayıklanmış bakla, küçük küçük doğranmış soğan, tuz, şeker, bir limonun suyu ve zeytinyağı konulur. Üzerine su eklenir ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince tel süzgeçte ezilerek püre haline getirilir. İçine doğranmış dereotu konulur(Ben dereotunu çok sevdiğim için biraz fazla koyuyorum siz ağız tadınıza göre miktarını ayarlayabilirsiniz ya da hiç koymayabilirsiniz)ve iyice karıştırılır. Suyla ıslatılmış bir kabın veya kalıbın içerisine konulur ve üzeri düzeltilir. Buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Servis tabağına ters çevrilerek alınır. Üzerine bir limonun suyu ile karıştırılan zeytinyağı gezdilip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder