Beyaz Çikolatalı Limonlu Cheesecake

Yazar: Unknown Tarih: 14:20 Kategori: Yorum: Yorum Yap
İşte bir haftanın son iş gününe daha geldik. Herkese hayırlı Cumalar. Sizlere geçtiğimiz günlerde Newyork usulu cheesecake tarifini verirken bir farklı cheesecake tarifim daha var demiştim. İşte haftasonuna ağız tadı ile girelim diye sıcaklarda rahatlıkla soğuk olarak yenilebilen diğer cheesecake tarifim . Pişmeden yapılan bu tatlıyı konuklarınıza bu sıcak günlerde rahatlıkla sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler: 8 kişilik
1 paket burçak bisküvi
150 gr.beyaz çikolata(eritilmiş)
150 gr.labne peyniri
2 tane yumurta sarısı
80 gr.toz şeker
1 tutam toz jelatin
90 gr. tereyağı
200 gr. kremşanti
1 paket limonlu jöle
Hazırlanışı
Burçak bisküvi kırıntı hale getirilir. Oda sıcaklığındaki tereyağı parmak uçları ile bisküvi kırıntılarına iyice karıştırılır ve kelepçeli kalıbın dibine yayılıp iyice bastırılır. Bu taban buzdolabına konulur. Ayrı bir kapta 2 tane yumurta sarısı 40 gr.toz şekerle iyice karıştırılıp, kabartılır. Labne peynir karıştırılıp kıvamlı hale getirilir ve kabartılmış olan yumurtaların içine eklenir. Çikolata benmari usulü ile eritilir ve eriyen çikolata karışıma eklenir, iyice karıştırılır. Jelatin sıcak suda eritilir ve karışıma eklenir. Bu arada kremşanti kalan toz şeker ile çırpılır ve karışıma yavaş yavaş dökülerek alttan üste doğru karıştırılır. Buzdolabından çıkarılan tabanın üzerine karışım dökülür, iyice yerleştirilir. Karışımın üzerine limon dilimleri döşenir. Ayrı bir kapta tarifine göre hazırlanan jöle soğutulup, limon dilimlerinin üzerine dökülür. 1 gün boyunca buzdolabında bekletilir ve ertesi gün servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder