Zeytinyağlı Sultani Bezelye

Yazar: Unknown Tarih: 14:41 Kategori: , Yorum: Yorum Yap

Baharın hakkı tam verilmeyen, biraz geri planda kalan sebzesi sanırım Sultani Bezelye'dir. Bakla, bezelye ve yeşil fasulye kadar bilinmeyen, pişirilmeyen ve sevilmeyen bir sebzedir.(En azından benim çevremde) Oysa ne kadar güzel ve faydalıdır. Bu geri plana atılmış! güzelliği bugün sayfama almak istedim. İşte tarifi:
Malzemeler:
Yarım kg. sultani bezelye
1 kuru soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Dereotu
Zeytinyağı

Hazırlanışı :

Bezelyeler yıkanır, ayıklanıp, kılçıkları çıkarılıp, ortadan ikiye bölünür. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve küçük küçük doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine salça ve doğranmış domatesler eklenir karıştırılır. Bezelyeler tencereye konulur ve bir iki dakika çevrilir. Toz şeker ile bezelyeleri örtecek kadar su eklenir ve kapağı kapatılarak pişirilir. Altını kapamaya az kala tuz ve doğranmış dereotu eklenir. Soğuduktan sonra üzeri (istenirse) dereotu ile süslenerek servis edilir.

AFİYET OLSUN




Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder