
Malzemeler:
250 gr tereyağı (Margarin de olabilir) oda sıcaklığında
2 Adet yumurta
10 Yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
20- 25 adet lokum (Her çeşit olabilir)
20- 25 adet yarım ceviz içi
6 Yemek kaşığı beyaz un
1 Pk Kabartma tozu
1 Pk. Vanilya
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur. Önce biraz zorlanılabilir ama yağ eridikçe hamur yavaş yavaş yumuşar. Hamur kulak memesi kıvamına gelince iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır, içine lokum (eğer büyükse bölünebilir) ve ceviz konularak yağlanmış tepsiye dizilir. 175 C'de ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde 15-20 dak pişirilir. Soğuduktan sonra arzuya göre pudra şekeri, tarçın serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder