Pişmaniye Yatağında Dondurmalı Armut Tatlısı

Yazar: Unknown Tarih: 14:21 Kategori: Yorum: Yorum Yap

Bir restorantta yediğim ve çok beğendiğim tatlıyı kendim biraz değiştirerek ama tadına sadık kalarak yorumladım ve sizlerle paylaşmak istedim.Bakalım armut tatlımı beğenecek misiniz?
Malzemeler:(2 kişilik)
2 armut
4 yemek kaşığı toz şeker
lohusa şerbeti(tarifi için tıklayın)
4 karanfil
2 kabuk tarçın
kürdan ucu kadar kırmızı gıda boyası(koyu bir renk istenirse )
pişmaniye
2 top vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
Yıkanıp soyulan armutların alt kısımları kesilir. Kesilen kısımdan kabak oyucağı ile armut zedelenmeden çekirdekleri çıkarılır. Bir tencereye konulan armutların üzerine ılıtılmış lohusa şerbeti ve diğer malzemeler (pişmaniye ile dondurma hariç) eklenir orta ateşte armutlar yumuşayana ve rengi dönene kadar pişirilir. Pişen armutlar soğumaya bırakılır. Servis tabağına pşmaniye didiklenerek ortasına armut oturtulacak şekilde yerleştirilir. Ortada ki boşluğa armut konulur ve yanına bir top dondurma eklenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder