Yoğurtlu Semizotu

Yazar: Unknown Tarih: 21:17 Kategori: , Yorum: Yorum Yap

Tüm manav tezgahlarında, pazarlarda taptaze, çıtır çıtır duran semizotu ne kadar faydalı bir sebzedir. Mayhoş tadı yemeklere ayrı tat katar. Ben yemeğini de, salatasını da çok severim. Haftasonuna merhaba dediğimiz bugün meze olarak çok sevilen yoğurtlu tarifini yayınlamak istedim.
Malzemeler
1 demet semizotu
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Semizotu ayıklanıp, yıkanır. Bir kapta yoğurt, dövülmüş sarımsak ile karıştırılır. İstenilen miktarda su eklenerek kıvamı ayarlanır.(Çok sulu , ayran kıvamında olmaması gerekir)
Semizotları elle koparılır ve yoğurdun içine katılır. Tuz eklenerek hepsi karıştırılır. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir.
AFİYET OLSUN

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder