
Malzemeler:(1 kişilik)
150 gr tavuk göğüs eti
100 gr kıvırcık yeşil salata
1 adet domates
1 adet salatalık
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Yeşil salata yıkanır ve el ile koparılıp, parçalanır. Tavuk eti yıkandıktan sonra şeritler halinde kesilip, kekik ve karabiber ile tatlandırılır.Tavuklar ızgarada kızartılır. Sarımsak dövülüp bir kasede yoğurt ile iyice karıştırılır. Domates ve salatalık yıkanıp, doğranır. Servis tabağına yeşillikler konulur ve üzerine domates ile salatalık serpilir. Üzerine tuz serpilip, zeytintağı gezdirilir. Kızarmış tavuklar salataya eklenir sarımsaklı yoğurtta tüm salataya gezdirilir. Zeytinyağlı gevreklerle birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder