
Malzemeler: (4 kişilik)
2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz
karabiber
kimyon (Tarif Sofra Dergisinden alınmıştır.)
Hazırlanışı: Tavuk eti robotta çekilerek kıyma haline getirilir. (Ben tavuğu alırken kasapta çektirdim) Tavuk kıymanın içine doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, yumurta akı, galeta unu,tuz, karabiber ve kimyon eklenir ve hepsi karıştırılarak yoğurulur. Et çöp şişlere geçirilir ve ızgara da iki tarafı pişene, kızarana kadar iyice pişirilir. Kebap pişince kızarmış patates ve ızgara domates ile beraber servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder