Tavuk Kebabı

Yazar: Unknown Tarih: 14:24 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya özellikle çocukların severek yiyecekleri bir tarif ile başlamak istedim. İftar da hem hafif hem de lezzetli bir tarif olarak sofraları süsleyebilir. Afiyet olsun.

Malzemeler: (4 kişilik)

2 adet tavuk göğsü

1 adet kuru soğan

yarım demet maydanoz

1 diş sarımsak

1 adet yumurtanın akı

2 yemek kaşığı galeta unu

tuz

karabiber

kimyon (Tarif Sofra Dergisinden alınmıştır.)

Hazırlanışı: Tavuk eti robotta çekilerek kıyma haline getirilir. (Ben tavuğu alırken kasapta çektirdim) Tavuk kıymanın içine doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, yumurta akı, galeta unu,tuz, karabiber ve kimyon eklenir ve hepsi karıştırılarak yoğurulur. Et çöp şişlere geçirilir ve ızgara da iki tarafı pişene, kızarana kadar iyice pişirilir. Kebap pişince kızarmış patates ve ızgara domates ile beraber servis edilir.

AFİYET OLSUN.

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder