
Malzemeler:(5 kişilik)
350 gr. hurma
1 su bardağı toz şeker
1 lt.süt
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
süslemek için:
istenilen miktarda dövülmüş ceviz içi
Hazırlanışı:
Hurmaların çekirdekleri çıkarılır, sıcak suyun içine konulup 10 dak. bekletilir. Hurmalar rondoya konulur ve içine sıvıyağ, tarçın eklenip, rondoda püre haline getirilir.Bir tencerede süt ile pirinçunu iyice karıştırılarak kaynatılır. İçine şeker(hurma çok tatlı olduğu için şekeri 1 su bardağı olarak kullandım şekeri az gelirse arzunuza göre 2 su bardağı da kullanabilirsiniz) ve püre haline getirilmiş hurma ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenir ve bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Servis kaselerine alınır ve buzdolabında soğutulur. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerlerine dövülmüş ceviziçi serpilerek soğuk olarak servis yapılır.(İsterseniz bu sıcak günlerde üzerine dondurma koyarak da servis yapabilirsiniz.)
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder