
Afiyet olsun
Malzemeler: (25 adet)
250 gr.un
250 gr.irmik
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
125 gr.tereyağı
500 gr.hurma
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
tuz
pudra şekeri
Hazırlanışı:
İrmik bir kabın içine konulur ve sıcak su eklenip, üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir. Dinlenen irmiğe un ilave edilip iyice karıştırılır. Tereyağı, tuz, karbonat ve soğuk su eklenip, karıştırılıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılıp 1 saat dinlendirilir. Diğer tarafta hurmaların çekirdekleri çıkarılır, sıcak suyun içine konulup 10 dak. bekletilir. Hurmalar rondoya konulur ve içine sıvıyağ, tarçın eklenip, rondoda püre haline getirilir. Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılıp, yuvarlanır ve içlerine hurma konulup kapatılır. Bu hamurlar mamül kalıbına bastırılıp ters yüz edilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 180 C'de önceden ısıtılmış fırında 20 dak. pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler hafif ılınınca üzerine pudra şekeri serpilir. Çay ile beraber servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
NOT: Mamül kalıplarını büyük aktarlarda bulabilirsiniz. Kalıbınız yoksa normal kurabiye şekliyle de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder