
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 adet tavuk göğüs eti
3 su bardağı sıcak su(tavuk suyu)
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tavuk eti haşlanır ve didiklenerek bir kenara alınır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Didiklenmiş tavuk eti tencereye eklenir ve 1 dakika çevrilerek karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir, tavuğun haşlandığı tavuk suyu konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve yanında cacık ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder