Tavuklu Pilav

Yazar: Unknown Tarih: 14:12 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü dilerim. Haftanın son iş gününe ve bu haftanın son tavuklu tarifine geldik. Çoğunuzda olduğu gibi bizde de tavuk alınınca tavuk suyuna şehriye çorbası, tavuk haşlama ve tavuklu pilav olmazsa olmaz özellikle kızım çok sevdiği için bu menü hiç değişmez. Sıcaklarda yanında tabi ki cacık da olur. Afiyet olsun.

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

2 adet tavuk göğüs eti

3 su bardağı sıcak su(tavuk suyu)

tuz

karabiber

zeytinyağı

Hazırlanışı:

Tavuk eti haşlanır ve didiklenerek bir kenara alınır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Didiklenmiş tavuk eti tencereye eklenir ve 1 dakika çevrilerek karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir, tavuğun haşlandığı tavuk suyu konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve yanında cacık ile servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder