Herkese güzel bir akşam dilerim.Yeniyıl yaklaşıyor yılbaşı akşamı eğer farklı bir salata yapmak istiyorsanız işte size alternatif bir salata tarifi . Bu salatayı salata olarak sunabileceğiniz gibi tavuk ya da etin yanında garnitür olarak da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet pancar
2 adet havuç
5 adet küçük patates
1 bağ roka
1 demet maydanoz
yarım çay bardağı ceviz içi
yarım çay bardağı badem
tuz
1 limonun suyu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
İyice yıkanıp, kabukları soyulan pancarlar dörde bölünür.Fırça ile kabukları iyice yıkanan minik patatesler kabukları soyulmadan ortadan ikiye bölünür. Yıkanan ve soyulan havuçlar doğranır. Hepsi yayvan bir cam kabın içine konulur, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir ve iyice karıştırılıp zeytinyağı ile harmanlanırlar. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri kızarıp, pancar ve patatesler pişene kadar tutulurlar. Diğer tarafta roka ve maydanoz ince ince kıyılırlar. Ceviz icleri teflon tavada renkleri kahverengiye dönene kadar kavrulur. Cevizler tavadan alınır ve tavada bademler kavrulur. Pişen sebzeler fırından alınır ve bir kaba konulur. Bu kaba yeşillikler ve kavrulmuş ceviz ve bademler de eklenir. Limon suyu ve tuz eklenir ve hepsi iyice karıştırılırlar. (Sebzeler fırında zeytinyağı ile piştiği için ben tekrar zeytinyağı eklemedim siz isterseniz ağız tadınıza göre zeytinyağı ekleyebilirsiniz) İstenirse sarımsak da konabilir. (Ben kullanmadım) Servis tabağına alınan sebzeler salata olarak ya da et veya tavuğun yanında garnitür olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet pancar
2 adet havuç
5 adet küçük patates
1 bağ roka
1 demet maydanoz
yarım çay bardağı ceviz içi
yarım çay bardağı badem
tuz
1 limonun suyu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
İyice yıkanıp, kabukları soyulan pancarlar dörde bölünür.Fırça ile kabukları iyice yıkanan minik patatesler kabukları soyulmadan ortadan ikiye bölünür. Yıkanan ve soyulan havuçlar doğranır. Hepsi yayvan bir cam kabın içine konulur, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir ve iyice karıştırılıp zeytinyağı ile harmanlanırlar. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri kızarıp, pancar ve patatesler pişene kadar tutulurlar. Diğer tarafta roka ve maydanoz ince ince kıyılırlar. Ceviz icleri teflon tavada renkleri kahverengiye dönene kadar kavrulur. Cevizler tavadan alınır ve tavada bademler kavrulur. Pişen sebzeler fırından alınır ve bir kaba konulur. Bu kaba yeşillikler ve kavrulmuş ceviz ve bademler de eklenir. Limon suyu ve tuz eklenir ve hepsi iyice karıştırılırlar. (Sebzeler fırında zeytinyağı ile piştiği için ben tekrar zeytinyağı eklemedim siz isterseniz ağız tadınıza göre zeytinyağı ekleyebilirsiniz) İstenirse sarımsak da konabilir. (Ben kullanmadım) Servis tabağına alınan sebzeler salata olarak ya da et veya tavuğun yanında garnitür olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder