İç Pilavlı Tavuk Dolması

Yazar: Unknown Tarih: 14:03 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese 2013 'ün son Pazartesinden merhaba. Koskoca bir yıl iyisiyle, kötüsüyle su gibi  akıp gitti. Umarım 2014 bu yıldan çok daha iyi olur. Bugün sizlerle paylaşacağım 2013 'ün son tarifi  yılbaşının klasiklerinden biri olan  İç Pilavlı Tavuk Dolması. Bu tarifte iç pilavı tavuğun içine doldurup sunabileceğiniz gibi benim gibi doldurmadan da  servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
1 tane bütün tavuk (hindi de kullanabilirsiniz)
2 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı  kuş üzümü
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
tuz
3 su bardağı sıcak su
yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından dolmalık fıstık tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Sıcak su tencereye konulur ve  kapağı kapatılıp pişirilir.  (Eğer pilavı tavuğun içine dolduracaksanız pilav fırında tavuğun içinde de pişeceği için diri bırakın) Piştikten sonra pilav tencerede dinlenmeye bırakılır.  Diğer tarafta tavuğun sosunu hazırlamak için bir kasede limonun suyu, yoğurt ve salça iyice karıştırılır. Tavuk sosla iyice bulanır. Unlanmış fırın poşetine soslanmış tavuk konulur ve  poşetin ağzı kapatılır. Birkaç yerinden delinmiş poşetteki tavuk fırın tepsisine konulur ve önceden ısıtılmış fırında 200'C'de  üzeri iyice kızarana kadar (yaklaşık 30-40 dak)pişirilir. Pilav  servis tabağına alınır ve üzerine  fırından çıkarılan tavuk konulur ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder