Bİftek Sarma

Yazar: Unknown Tarih: 14:03 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu akşam   televizyonda izlediğim yemek programında yapılan bir tarifi  biraz değiştirerek yaptığım bir tarif var. Tarifin orjinalinde et olarak pirzola kullanılıyordu ben biftek kullandım  ayrıca iç malzemelerinde antep fıstığı vardı ben kullanmadım.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo biftek (dövülmüş)
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
zeytinyağı
tuz
karabiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Küçük küçük doğranan soğanlar ısıtılan zeytinyağında kavrulur. Tencereye salça, dolmalık fıstık, kekik, tuz ve karabiber eklenir ve birlikte kavrulur. Hazırlanan iç bifteklerin içine konulur ve biftekler sarma yapar gibi sarılırlar. Pişerken açılmamaları için  kenarlarından kürdanla tutturulurlar.  Tencereye dizilir ve üzerlerine su konulup pişirilirler. Diğer tarafta salça ile su karıştırılıp sos hazırlanır. Pişen biftekler bir fırın kabına konulurlar ve üzerlerine  salçalı su gezdirilir.  Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de pişirilirler. Üzerleri kızarınca fırından alınır ve servis tabağına alınarak yanında püre ya da pilav ile servis edilirler.
AFİYET OLSUN.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder